Volledig scherm
foto ter illustratie. © Thinkstock

Vrijwilligerspenning Son voor Joop van Kempen

SON EN BREUGEL - De Sonse burgemeester Hans Gaillard heeft maandagavond de Vrijwilligerspenning 2019 van de gemeente Son en Breugel uitgereikt aan Joop van Kempen.

Op de eerste plaats is Joop van Kempen (71) een IVN-man. Voor zijn inzet, nu ruim dertig jaar, is hij al benoemd tot erelid. Als natuurgids gaat hij zowel met de jeugd als volwassenen vaak op pad, en ook bij de vroege vogelwandeling met Koningsdag en de jaarlijkse Boomfeestdag is hij van de partij. Als docent is hij bij diverse groencursussen betrokken, ook in regionaal verband. En Van Kempen is schoolgids bij basisschoolprojecten.

Met de IVN-jeugd maakt hij ook elk jaar kerststukjes voor Zonhove. Bij deze instelling is hij vanaf 2008 actief als vrijwilliger op velerlei gebied. Van hulp bij bevoorrading van D’n Tref en archiveren van het audiomateriaal tot aan het wekelijks hulp bieden bij het internetcafé. En als lid van de decogroep bouwt en versiert hij decors bij evenementen.

Daarnaast is Van Kempen actief bij het digitale platform SonenBreugelVerbindt. Hij was trainer bij SonenBreugelVerbonden, en is sinds 2014 actief als cameraman bij Son en Breugel TV. Hier helpt hij ook mee met het opbouwen en afbreken van de installatie.