Dader van moordaanslag op 39-jarige vrouw uit Best
Volledig scherm
Dader van moordaanslag op 39-jarige vrouw uit Best © Videostill Bureau Brabant

Vrouw die moordaanslag overleefde in Best aan het woord in Bureau Brabant: ‘Ik wilde overleven’

VideoBEST - Op bewakingsbeelden van Bureau Brabant is te zien hoe de 39-jarige vrouw in Best op 7 mei van dichtbij is beschoten door een man met een helm op. Ze zette net haar vuilnis buiten in de ochtend, toen de schutter ineens aan kwam lopen. De beelden laten zien hoe de schutter op haar richt en schiet, waarna ze wegrent. 

Ze heeft de moordaanslag overleefd, omdat ze alleen in haar arm werd geraakt. In de uitzending is een reconstructie te zien van de liquidatiepoging. Daarnaast worden beelden van een beveiligingscamera getoond. Het slachtoffer zelf vertelt ook over die bewuste ochtend.

,,Het is bijna niet te geloven wat hier te zien is”, zegt een woordvoerder van de politie. Het slachtoffer komt ook aan het woord: ,,Het eerste wat ik wilde was overleven en naar binnen vluchten”, zegt ze over het bewuste moment. 

Verband meerdere incidenten Eindhoven

De politie vermoedt een verband tussen vijf incidenten rondom Eindhoven afgelopen jaar. In de periode tussen maart en augustus waren er verschillende schietpartijen rond Eindhoven, vermoedelijk drugsgerelateerd. Zo werd een Eindhovenaar (37) door meerdere kogels geraakt op een woonwagenkamp. Daarna werd Toon Sweegers doodgeschoten als gevolg van zijn criminele activiteiten. Een woonwagen aan de Welschapsedijk wordt op 22 april onder vuur genomen. En er wordt op 18 juni geschoten op een huis aan de Shakespearlaan. In een adem noemt de politie ook de 39-jarige vrouw uit Best, die beschoten is. 

Bekijk hier de uitzending.