Volledig scherm
Een vrouw is uit het kanaal gered door de brandweer in Son en Breugel. © Bert Jansen

Vrouw ligt tien minuten in kanaal als brandweer haar redt in Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Een vrouw is zondagmiddag uit een kanaal gered aan de Broekstraat in Son en Breugel. Terwijl haar auto aan de kant stond, zag de brandweer haar in het kanaal liggen en sprong in het water om haar eruit te halen. 

Hoe de vrouw in het kanaal kwam is niet bekend, maar haar auto stond half op de kant met een open deur. De vrouw heeft zo'n tien minuten in het kanaal gelegen tot de brandweer arriveerde. De mannen twijfelden geen seconde en sprongen in het kanaal om de vrouw op de kant te kunnen trekken. 

De vrouw is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Een vrouw is uit het kanaal gered door de brandweer in Son en Breugel. © Bert Jansen
  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.