Volledig scherm
PREMIUM
Rik van den Heuvel overhandigt wethouder Paul van Liempd 1.311 handtekeningen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV/René Manders

Waar blijven in Son de zorgwoningen voor jongeren?

SON EN BREUGEL - Woningen voor jonge mensen met een beperking die veel zorg nodig hebben. Die zijn er nog steeds niet in Son. Een petitie met 1.311 handtekeningen beoogt dat de gemeente voor hen toch een plekje vindt.

Met een ferme klap van de voorzittershamer opende Rik van den Heuvel dinsdag de bijeenkomst in de raadzaal van het Sonse gemeentehuis. Rik is een van de jongeren die nu nog thuis woont, maar dolgraag een eigen plekje wil hebben. ,,We zijn al ruim twaalf jaar onderweg om voor jullie een plekje te vinden”, memoreerde Hans Spooren, voorzitter van de Stichting Doorpakken Wonen de zoektocht naar een geschikte locatie voor woningen waar vanuit de Wet Langdurige Zorg 12 tot 24 uur zorg kan worden geboden. ,,Jullie hebben daar gewoon recht op. Om in Son en Breugel met jullie eigen mensen, met jullie eigen mantelzorger en jullie ouders die zorgen voor ondersteuning, gewoon lekker te leven.”