Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Meulenbeld. Rechts in het boek een portret van zijn oom Piet Gitzels. © copyright Marc Bolsius

Waar zijn aandenkens van verzetsheld Piet Gitzels? Museum Best kan ze niet meer vinden

HAAREN-BEST - Jaren geleden gaf Pieter Meulenbeld uit Haaren enkele bezittingen van zijn overleden peetoom in bruikleen aan museum Bevrijdende Vleugels in Best. Nu zijn ze zoek.

Wat is er gebeurd met het verzetsherdenkingskruisje, de twee oorkondes en de briefjes met persoonlijke aantekeningen van zijn overleden oom? Liggen ze nog in het museum Bevrijdende Vleugels in Best, waar hij ze in 2011 in bruikleen gaf? En zo ja, waar dan? Of zijn ze zoek? Pieter Meulenbeld vreest dat laatste en neemt het hoog op. Maar museumdirecteur Mark van Pelt heeft grote bedenkingen bij de gang van zaken.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.