Volledig scherm
PREMIUM
Bij koeienboer *Paul Schots* in Breugel loopt sinds kort een wandelroute met informatieborden over het erf. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Wandelen tussen de koeien: het kan voortaan bij koeienboer Paul Schots in Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Boer Paul Schots (38) uit Son en Breugel heeft sinds kort Het Koeienpad geopend, een wandeltocht over zijn erf. ,,Vroeger had iedereen wel een boer in de familie. Kinderen leerden vanzelf hoe het werkt op de boerderij. Tegenwoordig bijna niet meer.”

Wie zich een beter beeld wil vormen van het boerenleven, kan sinds enkele weken op het erf van koeienboer Paul Schots in Breugel terecht. Hij heeft een wandelroute van anderhalve kilometer uitgezet voor iedereen die graag een rondje door de weilanden van de buurtschap Olen loopt. ,,Het is hier zo mooi. Zo’n prachtige omgeving. Dat willen we meer mensen laten zien”, zegt Schots. En dus staan er sinds begin oktober onder meer wegwijzers, een welkomsthuisje en een picknickset bij de kikkerpoel op zijn erf.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.