Wereldberoemd Michael Jackson-standbeeld bij McDonald's Best na ruim 20 jaar weggehaald

Poll + VideoBEST - McDonald’s Nederland heeft dinsdag in alle vroegte het ‪wereldberoemde Michael Jackson‬-standbeeld bij het restaurant in Best weggehaald. Dat heeft een woordvoerder van de fastfoodketen aan het Eindhovens Dagblad bevestigd. In eerste instantie peinsde franchisenemer Peter van Gelder er niet over om het beeld weg te laten halen, maar na overleg met Mc Donald's Nederland is toch anders besloten.

,,We zijn een familierestaurant en we willen graag dat jong en oud hier plezierig en met een goed gevoel kan eten”, legt een woordvoerster van McDonald's Nederland uit. Het beeld van ‪Michael Jackson‬ kan volgens haar een onplezierig gevoel oproepen bij de gasten. 

ZIE OOK: Ongeloof bij Michael Jackson-imitator: ‘Hier gaat McDonald’s spijt van krijgen’

Nieuwe bestemming

Om die reden heeft McDonald’s Nederland in overleg met franchisenemer Peter van Gelder het besluit genomen het tien meter hoge beeld weg te halen. De franchisenemer heeft hier volgens McDonald's Nederland begrip voor getoond. 

Van Gelder doneert het beeld aan een Nederlandse ‪Michael Jackson‬-fanclub. In overleg met de fanclub wordt een nieuwe bestemming gevonden.

Herdenking

Nelly en Peter van Gelder, uitbaters van het wegrestaurant, kochten het beeld in 1996 voor 33.000 gulden, tijdens het liefdadigheidsgala voor de Ronald McDonald-huizen in Nederland.

Fans vanuit het hele land komen sindsdien, dus al ruim twintig jaar, naar het standbeeld om daar de verjaardag van The King of Pop te vieren. Daar is dus nu per direct een einde aan gekomen.

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Het standbeeld van Michael Jackson op de parkeerplaats bij McDonald's in Best is niet meer © ED

Geschokte reacties

De documentaire Leaving Neverland kwam dit voorjaar uit en leidde wereldwijd tot geschokte reacties. De twee vermeende slachtoffers geven nauwgezet details van wat de zanger met hen gedaan zou hebben in zijn slaapkamer en bioscoop op zijn landgoed Neverland.

Het monument in Best betekent onwijs veel voor fans van Michael Jackson, zei de restauranteigenaar eerder tegen het ED. ,,Zijn muziek blijft tijdloos, ongeëvenaard. Dat staat los van wat er nu allemaal naar buiten komt.”

Poll

Goed dat McDonald's in Best het beeld van Michael Jackson heeft weggehaald

  • Eens (45%)
  • Oneens (55%)
6739 stemmen

Door de documentaire Leaving Neverland is er opnieuw ophef ontstaan rondom Michael Jackson. Zijn familie blijft het voor hem opnemen. Bekijk hieronder de beelden: 

Volledig scherm
Roland Duyvis bij Michael Jackson bij McDonald in Best © FotoMeulenhof
Volledig scherm
Uitleg van McDonald's © ED