Volledig scherm
Dennis Struijk © Familie Struijk

Wie schoot Dennis Struijk (35) dood in Best? Politie laat alsnog beelden zien van liquidatie én dader

BEST - De liquidatie van Eindhovenaar Dennis Struijk (35) in Best is gefilmd en wordt maandag bij het programma Bureau Brabant op tv getoond. Dat laat de politie donderdag weten. De beelden zijn dinsdag ook te zien bij Opsporing Verzocht.

Op de beelden zou te zien zijn hoe Struijk op de avond van 1 september 2017 in zijn witte Volkswagen wat met z’n telefoon rommelt wanneer een man hem onder vuur neemt in de Johannes Klingenstraat in Best. 

Hij probeert aan de kogels te ontkomen door achter het dashboard te duiken, maar de schutter zou half in de auto zijn gaan hangen om het karwei af te maken. Dat had zijn ex-vriendin Miranda gehoord van de eigenaar van de bewakingscamera die de aanslag filmde.

Ex-vriendin van Struijk

De Eindhovenaar sterft direct. ,,Ik baal ervan dat daarvan op tv niks te zien is”, zei Miranda een paar weken geleden nog tegen het ED. De politie gaf in een reactie daarop aan dat de beelden mogelijk in een later stadium alsnog worden vrijgegeven. Dat gebeurt dus aankomende maandag.

Op de vraag of dat betekent dat de recherche geen andere aanknopingspunten meer heeft, wil de politie niet ingaan. Miranda weet niet wat ze ervan moet denken: ,,Ik hoop dat het iets oplevert." Ze hoorde deze week dat de beelden worden vertoond. ,,De politie zei dat ze denken dat veel mensen iets weten maar dat niemand iets durft te zeggen."

Beelden van dader

Niet alleen de liquidatie, ook de vermoedelijke vluchtauto is op diverse momenten vastgelegd door bewakingscamera's. Ook is van een afstand vastgelegd hoe die in brand werd gestoken aan de Vlinderlaan in Son. Die beelden zijn eerder al getoond.

Gestolen in Cuijk

Nu laat de politie dus nieuwe opnames zien van de liquidatie en van de mogelijke dader. ,,Het onderzoeksteam heeft een aantal onderzoeksvragen die in de uitzending worden gesteld", aldus de politie.

Eerder maakte de politie bekend dat de BMW die de daders hebben gebruikt al een half jaar geleden was gestolen in Cuijk. Vermoedelijk zijn ze in Son overgestapt in een andere auto.

Eerder al beschoten

 De 35-jarige Eindhovenaar was een bekende van de politie en was al zeker twee keer eerder doelwit van een liquidatiepoging.