Volledig scherm
Rechercheurs op het balkon van de woning. © Bert Jansen

Woning van ‘bedreigd’ Syrisch gezin in brand gestoken in Oirschot: ‘Brandend voorwerp op balkon gegooid’

UPDATEOIRSCHOT - De politie doet woensdag onderzoek naar een brand die dinsdagavond flink wat  schade aanrichtte in een woning aan de Moriaan in Oirschot. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken. Bij het onderzoek  wordt een hond ingezet, om te zoeken naar sporen van mogelijk gebruikte brandbare stoffen.  

In het pand woont een Syrisch gezin met drie kinderen. Zij konden op tijd de woning verlaten en bleven ongedeerd. De bewoner, die die avond bij buren op bezoek was, verklaarde dinsdagavond dat de brand zou zijn aangestoken. Op het balkon was volgens hem ‘iets brandends’ gegooid.

Ook zei de man dat hij al langere tijd bedreigd werd. Door wie, wilde hij niet zeggen. De politie houdt er rekening mee dat een zakelijk conflict de oorzaak is van de brandstichting.

Ontdekt

Het vuur werd rond elf uur ontdekt door een buurtgenoot. ,,Ik zag ineens vlammetjes op het balkon en heb bij de mensen aangebeld om hen te waarschuwen. Daarna heb ik meteen de brandweer gebeld. Voordat de brand uitbrak, heb ik niks verdachts gezien.” De brand ontwikkelde zich snel, aldus de getuige die anoniem wil blijven.  

Bij de brand in het appartementencomplex moesten meerdere woningen worden ontruimd. De meeste bewoners konden diezelfde nacht nog terug in hun huizen. Het pand liep dusdanige schade op dat het Syrische gezin nu niet terug kan naar hun huis. De bewoners verblijven voor nu op een andere locatie.

Volgens een woordvoerder van de brandweer was het vuur ‘redelijk snel’ onder controle. Er werden twee bluswagens ingezet. 

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Bij het onderzoek werd een hond ingezet. © Bert Jansen

Nieuwsbrief ED
We sturen je elke ochtend een samenvatting van het laatste nieuws uit Zuidoost-Brabant. Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.