Op basis van de Wet Damocles kunnen burgemeesters panden sluiten als daar drugs aanwezig zijn en/of verhandeld worden. Deze foto werd eerder gemaakt in Geldrop.
Volledig scherm
PREMIUM
Op basis van de Wet Damocles kunnen burgemeesters panden sluiten als daar drugs aanwezig zijn en/of verhandeld worden. Deze foto werd eerder gemaakt in Geldrop. © Rob Engelaar

Woonstichting mag Bests gezin niet op straat zetten na vondst 'festivalpilletjes’

BEST - Een gezin uit Best mag niet definitief uit huis worden gezet vanwege de aanwezigheid van xtc-pillen in hun woning. Woonstichting Thuis wilde om die reden de huurovereenkomst ontbinden, maar wordt nu teruggefloten door de rechter. ,,Dit is doorschieten van sanctionering.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.