Volledig scherm
© Bert Jansen

Achttien tips na uitzending Opsporing Verzocht over vermiste kickbokser Marc de Bonte (video)

BEST - Na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond zijn er 18 tips binnengekomen bij de politie over de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. De tips kwamen onder meer van mensen die meenden De Bonte na zijn verdwijning nog te hebben gezien. Concrete aanwijzingen over het lot van De Bonte zaten er niet tussen.

Vrienden zijn ook woensdag weer op zoek geweest naar De Bonte. Zij loven inmiddels gezamenlijk een beloning van 5500 euro uit voor de tip die leidt tot het terugvinden van de Belg.

De zoektocht in het Wilhelmina- en Beatrixkanaal in Best naar sporen van De Bonte heeft dinsdag geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd. In verband met de vermissing hebben de politie en het Openbaar Ministerie een Team Grootschalige Opsporing gestart. Dat gebeurt vaker bij complexe recherchezaken. De urenlange zoekactie, met sonar apparatuur en een speurhond op het water en in struiken achter de woningen aan de Wilhelminakanaalstraat waar zondag de zwarte Renault Clio van de 26-jarige kickbokser uit Kasterlee werd gevonden, heeft dinsdag niets opgeleverd.

Turnhout
De Belg vertrok vrijdagavond van een feestje van de Bladelse sportschool Training Unit waar hij werkte naar Turnhout. Daar stuurde hij om 00.50 uur nog een whatsapp-bericht naar zijn vriendin Marly in Best dat hij zo naar huis zou komen. Maar De Bonte kwam er nooit aan. Zijn auto werd zondag in de Bestse Wilhelminakanaalstraat gevonden na een tip van een getuige.

Criminele circuit
De politie tast nog in het duister. Op de vraag of hij bekend was bij de politie of in het criminele circuit, wil de woordvoerster niet ingaan. "We hebben geen aanwijzingen die zijn plotselinge verdwijning kunnen verklaren. We zijn bezig het plaatje rondom hem in beeld te brengen. Het is een zorgelijke vermissing." Tot nu toe is geen enkel teken van leven van De Bonte ontvangen. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de verdwijning van de kickbokser.

Wereldtitel
Ook zijn baas en trainer Ludo Kaethoven heeft geen idee wat er gebeurd kan zijn. Hij denkt niet dat De Bonte zichzelf iets heeft aangedaan. "Hij had zoveel ambities en leuke dingen op de planning." De Belg zou op 10 december in China vechten om de wereldtitel tot 80 kilogram en half februari in Eindhoven voor de titel tot 85 kilogram. En het clichébeeld van de kickbokser van verkeerde contacten? Dat soort dingen kun je nooit volledig uitsluiten, hoe goed je iemand ook kent, zegt Kaethoven. "Maar ik steek m'n hand voor 'm in het vuur." Over de zoekactie: "We blijven het proberen. Marc mocht van mij ook nooit bij de pakken neer gaan zitten."

Medaille
​Kickbokser De Bonte won een bronzen medaille bij de IFMA World Championships in 2010 en een zilveren medaille in 2012 als amateur. Met Kaethoven bereidde hij zich voor op diverse gevechten, onder meer in Eindhoven.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
In het Wilhelminakanaal in Best is de politie bezig met een zoekactie naar de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. © Bert Jansen
Volledig scherm
In het Wilhelminakanaal in Best is de politie bezig met een zoekactie naar de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. © Bert Jansen
Volledig scherm
In het Wilhelminakanaal in Best is de politie bezig met een zoekactie naar de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. © Bert Jansen
In het Wilhelmina- en Beatrixkanaal in Best zoekt de politie dinsdag al uren tevergeefs naar sporen van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. De kickbokser was vrijdagavond na zijn training op weg naar zijn vriendin in Best. Daar kwam hij nooit aan.

Best e.o.