Volledig scherm
© Thinkstock

Afrit Best-West van A2 volgende week weer open

BEST - De afrit Best-West van de A2 gaat waarschijnlijk in de loop van volgende week weer open. Dat melden Rijkswaterstaat en waterschap De Dommel, die nu nog aan een oplossing werken voor de instabiele rioolbuis die onder de af- en toeritten ligt.

De buis bevat scheuren en is als het ware 'geplet', zo bleek onlangs bij onderzoek. Daarop werd de afrit onmiddellijk afgesloten wegens verzakkingsgevaar. Van een werkelijke verzakking geen sprake, zo heeft het waterschap inmiddels geconcludeerd. Maar het risico bestaat wel dat de buis het écht begeeft, en daardoor water en grond naar binnen trekt. In dat geval kan in korte tijd een gevaarlijke verzakking ontstaan onder de snelweg.

Het waterschap heeft daarom vrijdag peilbuizen in de grond gezet. Die meten de waterstand, waardoor De Dommel en Rijkswaterstaat onmiddellijk kunnen ingrijpen bij een plotselinge verandering. Daarom kunnen de afritten volgende week weer open, ook al is de rioolbuis nog niet gerepareerd. Op dit moment wordt ook een tijdelijke, vervangende leiding aangelegd. Dat gebeurt bovengronds, naast de Ringweg waarop de afritten van de A2 uitkomen.

Best e.o.