Volledig scherm
© RGBStock

Autoluwe Hoofdstraat in Best leidt tot verkeersproblemen omliggende straten

BEST - De Hoofdstraat tussen de Nazarethstraat en de Nieuwstraat in Best wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het college heeft de procedure opgestart, waarbij alleen bestemmingsverkeer (aanwonenden, bevoorrading van winkels en hulpdiensten) gebruik mag maken van dit gedeelte van de Hoofdstraat.

Dit verbod geldt dan ook voor het plein voor het gemeentehuis en de St. Odulphusstraat.

Communicatie over de nieuwe regels naar buiten toe is een aandachtspunt en vooral veel controle en handhaving in de eerste maanden gaven de raadsleden maandagavond tijdens de raadsavond aan. De verantwoordelijke VVD- wethouder John Verheijen gaat ook bekijken wat te doen met de bromfietsers die nu soms met te hoge snelheid rijden wat leidt tot gevaarlijke situaties met fietsers en voetgangers in het nieuwe voetgangersparadijs.

Varianten

Een probleem blijft de afwikkeling van het gemotoriseerd verkeer dat nu via de Nazarethstraat en/of de Secr. Jansenstraat hun weg vervolgt. De VVD-wethouder Verheijen heeft inmiddels vier varianten uitgewerkt. De keuze tussen de varianten is afhankelijk van de financiën die beschikbaar zijn/komen.

Voorlopig wordt alleen de bocht bij de Nazarethstraat aangepast en ook de bij de kruising Oranjestraat/Nieuwstraat. Ook het gemotoriseerd (sluip)verkeer door Secr. Jansenstraat veroorzaakt, vooral tijdens de begin- en eindtijden van de school, veel overlast bij de omwonenden.

Ondertussen vindt er binnen dit centrumgebied een uitbreiding plaats van blauwe zones. Ambtenaren, winkeliers en hun personeel worden daardoor verplicht hun auto`s in de ondergrondse parkeergarage te zetten, waardoor er meer parkeerplaatsen vrijkomen voor winkelend publiek.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

Best e.o.