Volledig scherm
Maquette van het stationsgebouw (1865-1975) in Best, gemaakt door Bestenaar Karel van Hoof. Te zien tijdens de tentoonstelling in de Prinsenhof over 150 jaar Spoor in Best.

Basisschool Immanuel wint project Modelspoor bij afsluiting '150 jaar Spoor in Best'

BEST – Met een brunch in de open lucht op het stationsplein, een fietstocht van de plaatselijke IVN langs de Dommel en het Spoor en de prijsuitreiking van het project modelspoor werd het feestweekend van 150 jaar Spoor in Best zondag afgesloten.

"Aan de brunch namen ongeveer 135 Bestenaren deel. Het terras voor `t Knooppunt op het Stationsplein in Best was sfeervol ingericht en de brunch werd tussen 11.00 en 15.00 uur muzikaal ondersteund door Dubbel Sikx. Na 15.00 uur waren er op het podium verschillende muzikale optredens", vertelde Johan Noltes, voorzitter van het comité 150 jaar Spoor in Best na de prijsuitreiking van het modelspoor project in de Prinsenhof waaraan vier scholen uit Best deelnamen.

Trots lieten enkele leerlingen uit de winnende groep van de Immanuelschool uit Best de oorkonde zien waarop te lezen was dat ze met de hele groep een dag naar het Spoorwegmuseum in Utrecht hadden gewonnen. De kijkkasten sloten prima aan bij de tentoonstelling in de Prinsenhof over 150 jaar Spoor in Best. `

Vooral de nostalgische treinrit voor ouderen donderdag langs de verdwenen historische plekken in het centrum van Best maakte veel indruk. Regelmatig werd er gezucht met de opmerking “wat jammer dat het weg is”, vertelde Gerard van Opstal, lid van het organiserend comité.

Zie voor het hele verhaal het ED van maandag of de digitale krant.

Best e.o.