Volledig scherm
Bij Best Band aan de Dieze 24 wordt een dakplaat omhoog getakeld. © Rene Manders/fotomeulenhof

Bedrijfshal in Best wordt in één dag verhoogd van vijf naar acht meter (video)

BEST - Een bestaande bedrijfshal binnen één dag verhogen van bijna vijf meter naar een dakrandhoogte van acht meter. Normaal gesproken een bouwklus van enkele maanden, maar bij Best Band aan de Dieze 24 werd de klus dinsdag binnen vijftien uur geklaard.

Bart Driesen, projectmanager bij Valeres Industriebouw legt uit hoe dit kan terwijl we op grote hoogte vanuit één van de vier telescoopkranen de klus bekijken. "Toen ik bij Best Band als klant kwam, zag ik dat de bovenkanten van de bedrijfshal zwaar beschadigd waren." Dat kwam, volgens Sander en Marion van Vugt van Best Band, omdat de vrachtwagens steeds hoger werden en de eigenaren van het bedrijf wilden een oplossing. Verhuizen was geen optie.

Telescoopkranen
Dinsdag rond 05.30 uur werden vier telescoopkranen aan weerszijden van de oude bedrijfshal opgesteld. "Het dak heeft een afmeting van 18 bij 40 meter, dus extra beveiliging met spanbanden was noodzakelijk om te voorkomen dat het dak bij het ophijsen in elkaar klapt", vertelt Bart Driessen terwijl we in de bak van de telescoopkraan alles goed kunnen volgen.

Zie voor het hele verhaal het ED van woensdag of de epaper.

Een bestaande bedrijfshal binnen één dag verhogen van bijna vijf meter naar een dakrandhoogte van acht meter. Normaal gesproken een bouwklus van enkele maanden, maar bij Best Band aan de Dieze in Best werd de klus dinsdag binnen vijftien uur geklaard.

Best e.o.