Volledig scherm
© rgbstock.com

Bestenaren praten mee over bestemmingsplan eigen buurt

Wat wordt de nieuwe functie van het buurthuis dat al een tijd leegstaat? Waar mag je parkeren en waar niet? Hoe kun je geluidsoverlast van verkeer of evenementen inperken? Is er wat te doen aan de stankoverlast van een varkensboer in de buurt? Bewoners kunnen zich aanmelden voor werkgroepjes die zich de komende weken over dit soort regeltjes buigen.

Hun advies wordt gebruikt om de - elke tien jaar verplichte - herziening van het bestemmingsplan voor de drie wijken in te vullen. "Een geldelijke vergoeding geven we niet, maar er komt wel ambtelijke ondersteuning" vertelde wethouder Marc van Schuppen woensdagavond tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst.

De circa 120 aanwezige bewoners kregen er uitleg over de nieuwe manier waarop Best de - elke tien jaar verplichte - herziening van het bestemmingsplan voor de drie wijken wil invullen. Bestemmingsplan is hier overigens eigenlijk niet het goede woord. Speelheide, Hoge Akkers en Leeuwerik krijgen eind 2017 een nieuw omgevingsplan. Het gaat om een proef van de rijksoverheid, waar zich in deze regio in ieder geval Best en Geldrop voor hebben opgegeven. De nieuwe methode moet de hele procedure vereenvoudigen en inzichtelijker maken.

Best e.o.