Volledig scherm
PREMIUM
Verspreid over de regio zijn momenteel veel oranje velden te zien, die zijn bespoten met Roundup. Deze foto is gemaakt aan de rand van Schijndel. © Ronald Otter

Bestrijdingsmiddel Roundup meer ingezet vanwege natte bodem

BEST - Terwijl de discussie over de schadelijkheid van Roundup volop woedt, wordt het bestrijdingsmiddel juist nu veel gebruikt vanwege de natte bodem.

Liever gebruikt akkerbouwer Ad Raaijmakers uit Best helemaal geen Roundup. Voor de actuele discussie over de gevolgen van het bestrijdingsmiddel voor het bodemleven en de volksgezondheid wil hij zich zeker niet doof houden. ,,Is het wel zo veilig? Natuurlijk is dat een belangrijke vraag", vindt hij. ,,Vaak wordt pas veel later duidelijk wat de gevolgen op lange termijn zijn van dit soort middelen. Daarom moeten we Roundup niet oneigenlijk inzetten." Toch kleuren her en der in de regio ook percelen van Raaijmakers oranje. In tegenstelling tot bijvoorbeeld vorig jaar, toen hij het zonder spuiten af kon. ,,Maar dit voorjaar is de grond veel natter", legt hij uit. ,,Dan kunnen we eigenlijk niet zonder."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement