Volledig scherm
© Erna Lammers

Bouw sociale woningen aan de Molenstraat in Best gaat niet door

BEST - Het college van Best ziet af van de bouw van sociale woningen aan de Molenstraat in Best en gaat door met het plan om elf woningen in de vrije sector op het perceel te bouwen. Dit staat te lezen in de raadsinformatiebrief die de leden van de raad hebben ontvangen.

Het gaat om het perceel tegenover de woningen van het project 'Ensuite' die nu gebouwd worden in de Molenstraat. Realisatie van sociale woningbouw in de Molenstraat levert volgens het college een verlies op van driehonderd- tot vierhonderdduizend euro.

Leo Bisschops van Lokaal Best vindt het onbegrijpelijk dat het college nu afwijkt van eerdere toezeggingen tot sociale woningbouw in de Molenstraat en wil maandag tijdens de raadsvergadering hierover vragen stellen. 'Het college kreeg op 19 oktober 2015 na een aangenomen motie – ingediend door CDA, jongerenpartij Jo en Lokaal Best- opnieuw de opdracht te onderzoeken of op deze plek in de Molenstraat in plaats van het gepresenteerde collegevoorstel van elf rijwoningen in de vrije sector toch sociale woningen of appartementen gebouwd kunnen worden. Met het collegebesluit wordt de raad nu buitenspel gezet en dat kan zomaar niet'.

Ook raadslid Paul Gondrie ( CDA) is van mening dat toezeggingen voor sociale woningbouw in de Molenstraat niet om louter financiële redenen mogen worden afgewezen.

Best e.o.