Volledig scherm
Schietpartij op Melde in Best © Bert Jansen

Buren ontfermen zich over agenten die locatie schietpartij Best bewaken: 'Het is hartverwarmend'

BEST - De politie in Best bedankt de mensen die wonen in de buurt van de Melde in Best. In die straat vond maandagavond een schietpartij plaats; iets wat de omwonenden niet in de koude kleren is gaan zitten. Maar het weerhoudt ze niet de agenten die dag en nacht in touw zijn wat hulp aan te bieden. 

Een 36-jarige bewoner van een huis in de straat raakte bij de schietpartij lichtgewond. De plaats delict moet 24 uur per dag bewaakt worden, nu al meer dan drie dagen achtereen. Voor agenten ook niet altijd een pretje, zeker niet midden in de nacht. Maar de buurt maakt het werk een stukje minder pittig.

Ze bieden de op wacht staande agenten zo nu en dan koffie, thee, koekjes en ijsjes aan. En er wordt regelmatig een praatje gemaakt, iets wat de agenten ook kunnen waarderen. 'Niets was te gek', schrijft de politie in een veelgewaardeerde post op Facebook. 

Veel vragen

Uiteraard komen de omwonenden ook met heel veel vragen. De buurtgenoten leven al vanaf het eerste moment mee. Ze stonden massaal op straat toen de recherche maandagavond sporenonderzoek deed. Hoe kon zoiets in hun buurt gebeuren?, vragen ze zich af. 

Een buurtbewoonster was zelfs getuige. ,,Ik zag overal bloed; op de tegels in de voortuin, spetters op de voordeur", zei ze maandag. Dinsdagochtend is het bloed nog steeds te zien, en vormt een vreemd contrast met een kinderstepje even verderop.

Het schetst de verwarring in de normaal rustige straat. Bewoners hebben nog veel vragen, die de politie niet kan beantwoorden. En toch heeft de buurt de agenten niet in de steek gelaten. Dat waarderen zij. 'Het is hartverwarmend', concludeert de politie op Facebook. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement