Buurtbewoonster over schietincident in Best: overal was bloed, op de tegels, op de deur

VIDEO + UPDATEBEST - Inmiddels is er meer duidelijk wat er maandagavond precies is gebeurd tijdens een schietincident in de wijk Wilhelminadorp in Best. Bij een ruzie in een woning aan de Melde raakten maandagavond twee mannen gewond. Een derde betrokkene is nog voortvluchtig, naar hem is de politie nog op zoek. 

Aan het begin van de avond troffen agenten de 36-jarige bewoner van een woning aan de Melde lichtgewond aan in de tuin van zijn huis. Op ongeveer hetzelfde tijdstip vonden andere agenten een zwaargewonde man, een 30-jarige inwoner van Best, aan op straat in de Prof. Titus Brandsmastraat. Beide mannen werden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling van hun verwondingen. 

De nog voortvluchtige man is na de schietpartij samen met de 30-jarige man gevlucht in een auto, die later onbeheerd in de Prof. Titus Brandsmastraat werd terug gevonden. Deze auto werd in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Volledig scherm
Schietpartij op Melde in Best © Bert Jansen

Overal bloed

Een buurtbewoonster hoorde een schot en zag vervolgens een man met bloed op zijn arm het huis aan de Melde uitrennen. Hij stapte in een auto bij een bestuurder en reed weg. "Ik zag overal bloed; op de tegels  in de voortuin, spetters op de voordeur", zegt een buurtbewoonster. Dinsdagochtend is het bloed nog steeds te zien, en vormt een vreemd contrast met een kinderstepje even verderop.

Nadat maandagavond de bebloede man in een auto was weggereden, hoorde een getuige enkele buurtbewoners roepen dat er een man in de achtertuin van de woning aan de Melde lag. Het zou gaan om de bewoner van het huis. Buren renden naar de tuin en keken door de poort. Ze zagen de man lopen, maar hij was wel gewond. "Ik hoef niet geholpen te worden", zou hij hebben gezegd. De gealarmeerde politie trapte vervolgens de poort in, en even later kwam de gewonde man via de voordeur naar buiten.

Beide mannen zijn aangehouden, en worden door de politie verhoord.

Invallen

Later op de maandagavond was Wilhelminadorp getuige van twee invallen van arrestatieteams in woonhuizen, de eerste rond half negen in de Prof. Titus Brandsmastraat en de tweede rond tien uur in de Mgr. A.F. Diepenstraat.

Beide invallen duurden relatief kort en leverden geen arrestaties op. Meerdere straten werden afgezet en de acties van de mannen met kogelvrije vesten en stormrammen trokken veel aandacht van wijkbewoners. 

De meeste mensen zijn bovendien nog maar net de schrik te boven van de vorige schietpartij. Die vond plaats op een steenworp afstand van de plekken waar het nu zwart ziet van politie, de Mr. C. Goselingstraat. Begin mei werd daar een 39-jarige vrouw onder vuur genomen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement