Volledig scherm

Culturele Hotspot in Best blijft hoofdpijndossier

BEST - Ondanks het feit dat de stichting Abocuna, met daarin vertegenwoordigers van verenigingen die gebruikmaken van het Tejaterke, en CultuurSpoor met elkaar om de tafel zijn gaan zitten om ervoor te zorgen dat de Culturele Hotspot in Best na jaren touwtrekken eindelijk gerealiseerd kan worden, is de beslissing daarover door de aanwezige raadsleden maandagavond in Best op de lange baan geschoven.

Ton Timmerman van CultuurSpoor maakte gebruik van het inspreekrecht om het nieuwe plan toe te lichten. "Alle grotere activiteiten, waarbij een podium noodzakelijk is, vinden plaats in het Tejaterke en de ruimtes in het voormalige Rabobankgebouw worden dan gebruikt voor repetities, het voorbereiden van uitvoeringen, het opleiden , kantoorruimten en spreekkamers."

De twee partijen, CultuurSpoor en gebruikers van Tejaterke, versterken elkaar op deze manier volgens Timmerman. Bovendien vallen volgens hem de verbouwingskosten van het Rabobankgebouw lager uit omdat er geen podiumfunctie gerealiseerd hoeft te worden. Jan v.d. Meulengraaf van de stichting Abocuna stelde wel als voorwaarde dat de gemeente 150.000 euro extra beschikbaar stelt. "De afbouw van het Tejaterke moet nu worden versneld en voorzien worden van up-to-date faciliteiten zoals extra geluidsisolatie en Ledverlichting. Door deze versnelde afbouw én omdat andere fondsen ons tot nu toe onvoldoende financieel ondersteunen, hebben we dat geld nodig."

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.