Volledig scherm

Culturele Hotspot in Best blijft hoofdpijndossier

BEST - Ondanks het feit dat de stichting Abocuna, met daarin vertegenwoordigers van verenigingen die gebruikmaken van het Tejaterke, en CultuurSpoor met elkaar om de tafel zijn gaan zitten om ervoor te zorgen dat de Culturele Hotspot in Best na jaren touwtrekken eindelijk gerealiseerd kan worden, is de beslissing daarover door de aanwezige raadsleden maandagavond in Best op de lange baan geschoven.

Ton Timmerman van CultuurSpoor maakte gebruik van het inspreekrecht om het nieuwe plan toe te lichten. "Alle grotere activiteiten, waarbij een podium noodzakelijk is, vinden plaats in het Tejaterke en de ruimtes in het voormalige Rabobankgebouw worden dan gebruikt voor repetities, het voorbereiden van uitvoeringen, het opleiden , kantoorruimten en spreekkamers."

De twee partijen, CultuurSpoor en gebruikers van Tejaterke, versterken elkaar op deze manier volgens Timmerman. Bovendien vallen volgens hem de verbouwingskosten van het Rabobankgebouw lager uit omdat er geen podiumfunctie gerealiseerd hoeft te worden. Jan v.d. Meulengraaf van de stichting Abocuna stelde wel als voorwaarde dat de gemeente 150.000 euro extra beschikbaar stelt. "De afbouw van het Tejaterke moet nu worden versneld en voorzien worden van up-to-date faciliteiten zoals extra geluidsisolatie en Ledverlichting. Door deze versnelde afbouw én omdat andere fondsen ons tot nu toe onvoldoende financieel ondersteunen, hebben we dat geld nodig."

Best e.o.