Volledig scherm
De start van de actie “Winkelen? Pak de Fiets! in Best

Dagelijkse, kleine boodschappen kunnen in Best beter met de fiets gedaan worden

BEST - `Uit gemak en gewoonte pakken we vaak de auto. Jammer want dagelijkse, kleine boodschappen kunnen beter met de fiets gedaan worden`, vertelde wethouder Peet van de Loo ( D66, milieu en mobiliteit ) zaterdag tijdens de start van de actie “Winkelen? Pak de Fiets! “ op de weekmarkt in Best.

Bestse winkeliers hebben vanaf 17 september tot en met 29 oktober een poster voor hun raam hangen.

Koop je in de winkel en laat je bij het afrekenen je fietssleutel zien, dan krijg je een actiesticker en maak je kans op leuke prijzen. Wethouder Van de Loo merkte tijdens het uitdelen van de flyers dat mensen vaak zonder nadenken óf de fiets óf de auto pakken. `Meer fietsenrekken in het centrum stimuleert ook het gebruik van de fiets` . Na het bezoek aan de weekmarkt vertrok Van de Loo naar de fietswinkel in het Wilhelminadorp. Van maandag tot en met zaterdag ( en vaak ook op zondag ) is er een parkeerprobleem op het Wilhelminaplein.

Ook de parkeerplaatsen in het winkelcentrum Heivelden zijn vaak overvol.

  1. Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden
    Interactieve graphic

    Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden

    EINDHOVEN - Van de vijf grootste gemeenten in Nederland kampt Eindhoven met de meeste leegstand van winkelpanden. Daar staat 10% van het winkeloppervlak leeg. Grote boosdoener is het 15.000 vierkante meter tellende pand van V&D dat in 2016 sloot. Ook Helmond kampt met veel leegstand (11,5%). Koploper in de regio is Reusel-De Mierden waar 26 procent leegstaat. Tussen 2009 en 2010 steeg het leegstandspercentage daar van 2,4 procent naar 20,2 procent.

Best e.o.