Volledig scherm
© @[232306510283671:tomdomscom]

Dancefestival Daydream van Lommel naar Aquabest

BEST - Het dancefestival Daydream verhuist van Lommel naar Aquabest in Best. Daydream behoort in België na 8 edities tot de top 5 van de dancefestivals. De eerste editie op Aquabest is op zaterdag 14 juli 2018.

Met Daydream Festival haalt Aquabest een internationaal festival in huis. Daydream kent ook edities in Mexico, Spanje en de Dominicaanse Republiek. In Lommel haalde het evenement het laatste jaar 40.000 bezoekers over twee dagen.

“Op Aquabest beginnen wij als een ééndaags evenement”, zegt Johan Dortmans van Part-T, dat Daydream samen met First Vision (organisator van Lakedance) organiseert. “We zullen elk jaar kijken naar de mogelijkheden om te groeien naar een meerdaags festival.”

Storytelling

Daydream Festival is naast de twee edities van Lakedance, Supersized en Pussylounge het vijfde festival, dat komende zomer op het strand van Aquabest plaatsvindt. Op de kalender van Aquabest was ruimte ontstaan na het vertrek van Extrema. ”Daydream is een gethematiseerd evenement, waar storytelling en beleving een belangrijke rol spelen. Wij denken dat we een brede doelgroep aanspreken. Wij zijn een allround dancefestival”, zegt Geertje van Zoggel van Par-T.

Daydream Festival presenteert op 14 juli 2018 de echt grote namen uit het segment van top-dj’s. Afgelopen jaren traden in Lommel onder meer Sebastian Ingrosso, Nicky Romero, Showtek en Brennan Heart op. Ook in 2018 komt een aantal absolute headliners naar Daydream Festival, zo belooft de organisatie. Het festival kent ook meerdere muziekstijlen. Er komen naast de mainstage met EDM ook podia met hardere stijlen muziek (hardstyle) en een speciale area met eclectic house. Bovendien is er ruimte voor techno, disco, r&b en hiphop.

15.000 bezoekers

Daydream verwacht tijdens de eerste editie op Aquabest zo’n 15.000 bezoekers. “We hopen natuurlijk dat een deel van onze trouwe Belgische bezoekers mee zullen verhuizen. In België zaten we in de eerste week van april, nu dus in hartje zomer.”

Begin 2018 maakt de organisatie de eerste namen van de dj’s bekend. Op 3 februari start de voorverkoop voor Daydream. “Als kennismaking met de nieuwe locatie geven we 10 euro korting op een ‘early-dream’-entreekaart van 39,50 (ex. fee). Op 24 februari begint de reguliere voorverkoop.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement