Volledig scherm
De spelers die de theatershow over Sinterklaas gaan opvoeren in 't Tejaterke in Best. De meesten van hen zijn ook te zien in de serie 'Het Best(s)e Sinterklaasverhaal'. © Wim Jellema

De Sint is op avontuur in Best

BEST - Bestse amateurtoneelspelers, politie, winkeliers en zelfs burgemeester Anton van Aert werkten de afgelopen maanden mee aan de tv-serie 'Het Best(s)e Sinterklaasverhaal'. Best '6 december 2015. Sint Nicolaas en al zijn Pieten zijn weer naar Spanje vertrokken.

Allemaal?' Het zijn de eerste regels van de 15-delige tv-serie het Best(s)e Sinterklaasverhaal, dat sinds maandag om 18.00 uur op Omroep Best en vanaf dinsdag op Youtube te volgen is. Terwijl Sint in Spanje vakantie houdt, gebeuren in Nederland vreemde zaken. Als blijkt dat is ingebroken in een Bestse speelgoedwinkel vermoedt de politie dat Zwarte Pieten achter de diefstal zitten.

Het idee voor het Best(s)e Sinterklaasverhaal is begin dit jaar ontstaan. "Ben Pronk kwam bij mij met het voorstel een Sinterklaasfilm in Best te maken. Hij had het script van 180 pagina's al klaarliggen", zegt Peter Millenaar. Hij is samen met Vincent Knuever de initiatiefnemer van de serie, die zich grotendeels in Best afspeelt.

In navolging van de film komt er een Sinterklaasshow op zondag 27 november om 14.00 en 17.00 uur in 't Tejaterke in Best. Kaartjes à drie euro zijn te bestellen via www.sinterbest.nl

Lees meer in de papieren krant van dinsdag of via de e-paper.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.