Volledig scherm
Marcel Aarts in zijn domein: de studio van landelijke radiozender JND in Best. foto Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

DJ haalt vrachtwagen vol speelgoed op met radio-actie in Best

BEST - Een vrachtwagen vol met speelgoed heeft dj Marcel Aarts afgelopen weekeinde opgehaald met zijn Sinterklaasactie voor radiozender JND in Best. Van vrijdagmiddag 17.00 uur tot zaterdag dezelfde tijd sloot de Eindhovense radiomaker zich op in de studio, om er zo voor te zorgen dat kansarme kinderen in Noord-Brabant ook pakjesavond kunnen vieren.

Hij riep mensen op om naar de studio te komen met (gebruikt) speelgoed.

Met het draaien van verzoeknummers harkte de Eindhovenaar nog eens duizend euro bij elkaar. Ook dat geld is rechtstreeks naar Stichting Kinderen van de Voedselbank en Stichting van Kinderen voor Kinderen gegaan. Het wordt eveneens in speelgoed omgezet.

Aarts kreeg de hele actie door bezoek van luisteraars, vrienden en bekenden. "Maar vooral de kinderen die hun verhaal voor de microfoon deden heeft indruk gemaakt", zegt Aarts, die na 24 uur met een brede lach op zijn gezicht door zwarte pieten uit de studio werd bevrijd.

Vooraf dacht de radio-dj overigens dat tien uur zaterdagmorgen een zwaartepunt zou worden, maar vooral tussen half zes en half acht bleek het moeilijk te zijn.

Best e.o.