Volledig scherm
Schietpartij bij Beachclub Sunrise op Aquabest. © Bert Jansen

Dode (33) en gewonde na schietpartij bij Beachclub Sunrise op Aquabest in Best

videoBEST - De 33-jarige Yassine Majiti uit Den Bosch is maandagochtend overleden nadat hij gewond raakte bij een schietpartij op Aquabest in Best. Hij werd in zijn hoofd geschoten. Ook viel er een lichtgewonde. Het schietincident vond plaats tijdens Salsa Breeze in Beachclub Sunrise. 

Een agent heeft de man nog samen met een medewerkster van de beachclub gereanimeerd. Daarna is de zwaargewonde man naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd, waar hij later overleed. Het andere slachtoffer, een 34-jarige Bosschenaar, was naar het ziekenhuis in Eindhoven gebracht. Er waren meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plekke om assistentie te verlenen.

Of er ter plekke een ruzie is ontstaan of dat de schietpartij het gevolg was van een conflict, is onduidelijk. De politie bevestigt dat de slachtoffers op het feest waren en elkaar kenden. De politie houdt nog rekening met diverse scenario's. De politie heeft naar aanleiding van het incident een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. 

Dat gebeurt bij de zwaardere zaken, waarbij de daders onbekend zijn. De politie heeft diverse getuigen gehoord en rechercheurs bestuderen bewakingsbeelden. Twee auto's zijn maandagochtend rond 10.30 uur afgevoerd (zie video) voor verder sporenonderzoek. 

Jochem van Pelt, eigenaar van de beachclub Sunrise, was ook aanwezig tijdens het feest. De schoten heeft hij nooit gehoord, pas later begreep hij dat er iets aan de hand was. Volgens hem waren bezoekers van het salsafeest bij de schietpartij betrokken: "Er was voor andere mensen geen reden om zich op dat tijdstip hier te begeven."

Hij vertelt dat politie en recherche dezelfde nacht onderzoek nog hebben gedaan op de plaats delict. Voor de rest zit Van Pelt vooral nog met veel vragen. "Ik weet niet wat er precies is gebeurd of waarom de schietpartij plaatsvond. Daar heb ik nu nog geen zicht op."

Ooggetuige

Helmonder Hugien de Lanoy, alias dj Lapendo, moest draaien op het Salsa Breeze. Hij was net op weg richting de parkeerplaats toen hij de schoten hoorde. "Ik wist later pas dat het geweerschoten waren, want dit was de eerste keer dat ik ze hoorde. Mensen liepen geschrokken terug vanaf de parkeerplaats. Toen ik in die richting keek, zag ik een man als schietend wegrennen. De schoten, de paniek, er gebeurde van alles tegelijk. Heel heftig."

Volgens de dj, die juist op weg was naar een volgende optreden in Eindhoven, moest iedereen die buiten was terug naar de beachclub. "Veel mensen liepen uit zichzelf weer naar binnen, daarna vroeg ook de beveiliging erom. Ondertussen stonden er op de dansvloer heel veel mensen die niks van de schietpartij hadden meegekregen. Pas een uur later mochten we het feest verlaten."

Volledig scherm
Diverse auto's worden geconserveerd en weggetakeld © Bert Jansen
Volledig scherm
Diverse auto's worden geconserveerd en weggetakeld © Bert Jansen
ED nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement