Volledig scherm
© Thinkstock

'Doorstapwandeling' vanuit Best

BEST - Wandelaars kunnen op zondag 13 november deelnemen aan een 'doorstapwandeling' van IVN Son en Breugel.

De voettocht start om 13.30 uur op het parkeerterrein van brasserie ’t Boshuys, Sonseweg 39, en duurt zo'n 2,5 uur. Deelnemers lopen over karrensporen, graspaden, zandweggetjes en soms asfalt. Het eerste gedeelte gaat door de bossen ten noorden van het Oud Meer. Daarna richting Sonniuswijk langs de Paulushoef, waar in 1944 de Airborne Divisie geland is. Via het waterwingebied van Brabant Water lopen de wandelaars terug naar 't Boshuys. De organisatie raadt mensen aan stevige, waterdichte schoenen mee te nemen. Honden mogen niet meelopen, ook niet aangelijnd. Deelname aan de wandeling is gratis, meer info is per e-mail te verkrijgen en ook te vinden op de website van IVN Son en Breugel.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.