Volledig scherm
© Kees Martens

Dré Hazes laat zon schijnen op Kermis Best (video)

BEST - Toeval of niet, maar precies op het moment dat Dré Hazes vrijdagavond op de openingsavond van de kermis in Best begon te zingen, stopte de regen en brak de zon zelfs door.

"Voor mij geen toeval", zegt Tamara Haarman uit Den Bosch. "Zowel Dré als zijn vader laat bij mij van binnen altijd de zon schijnen."

Met haar vriendin Angela Beset heeft ze anderhalf uur regen getrotseerd om, net als honderden anderen, niets te missen van het optreden. Ze hebben hun partners en kinderen ergens 'gestald' zoals ze het zelf noemen, en staan vooraan bij de Bestse kiosk waar Hazes jr optreedt.

Te laat
​Als ze horen dat het optreden een halfuurtje later begint omdat de zanger in de file staat, halen ze hun schouders op. "Dat hebben we er graag voor over." Ze steggelen even wie van hun de grootste fan is. Dat lijkt Angela te zijn maar Tamara blijkt fanatieker om Dré op de foto te krijgen. En natuurlijk een 'persoonlijke' blik van hem te vangen. "Hij maakt echt mooie muziek en ziet er ook leuk uit", vindt ze.

Reiziger
​Angela: "Hij wordt even goed als zijn vader, zeker weten." Eindhovenaar Lodewijk van Hatert is niet voor Dré Hazes naar Best gekomen. "Ik ben jaren zelf 'reiziger' geweest. Trok met een reuzenrad langs de kermissen in Brabant. Maar het lijf wil niet meer." Als het kermisseizoen weer begint, krijgt hij de kriebels."Het is een stuk van mijn leven, nog steeds. Al die herinneringen."

Milan van den Langenberg uit Best is ondanks zijn 9 jaar naar eigen zeggen 'de grootste fan van Dré'. Ook hem krijgen de regen en vertraging er niet onder. "Na het optreden ga ik Dré om een handtekening vragen", meldt hij. Hanneke en Mariëlle Passon houden vooral van Nederlandstalige muziek en dus ook van Dré Hazes. De kermis zelf boeit hen door de regen niet zo. "Als Dré niet had opgetreden waren we thuis gebleven."

Toeval of niet maar tijdens het optreden van 'kleine' Dré blijft het droog en de stemming zit er al snel goed in. Maar hij is nog niet weg of het begint weer te miezeren.

Zijn fans moesten ruim een uur op hem wachten vanwege verkeersdrukte, maar toen André Hazes jr eenmaal begon te zingen op de kiosk, was het leed gauw vergeten. De Kermis in Best duurt nog tot en met 5 juli.

Best e.o.