Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Drugsdeal in Best leidt tot twee arrestaties

BEST - Een drugsdeal op een parkeerplaats bij een restaurant aan de Eindhovenseweg Zuid in Best heeft geleid tot twee aanhoudingen.

Dinsdagavond rond 19.00 uur zagen agenten die onopvallend surveilleerden in Best dat op de parkeerplaats een tas met inhoud door de bestuurder van een motorfiets werd overgedragen aan de inzittende van een bestelbus. De motorrijder reed daarna weg, zonder tas. De politie controleerde daarna het busje, waarin een 32-jarige man uit Eindhoven bleek te zitten. In de wagen werd de tas gevonden, met daarin hasj en hennep. De Eindhovenaar is aangehouden. 

De motorrijder bleek een man uit Best te zijn. Woensdag viel de politie zijn woning aan de Speelheideweg binnen. In het huis trof de politie verschillende harddrugs en attributen aan om drugs te verhandelen. In totaal ging het om 860 xtc-pillen, een kilo amfetamine, 1,2 kilo MDMA, 25 gram ketamine, weegschalen, een ploertendoder, een boksbeugel en een geldtelmachine. De bewoner is opgepakt. De vriendin van de man die aan kwam lopen terwijl de politie binnen was, is volgens de politie wel verdachte in deze zaak, maar niet aangehouden. De motor van de man uit Best is in beslag genomen.

  1. Vechtpartij bij zaak dodelijke schietpartij Aquabest koren op molen van advocaat verdachte

    Vechtpartij bij zaak dodelijke schietpartij Aquabest koren op molen van advocaat verdachte

    DEN BOSCH - De massale vechtpartij woensdagochtend in de Bossche rechtbank was koren op de molen van advocaat Jan-Hein Kuijpers. "Toon N. kreeg die fatale nacht zo’n soort groep, met dit soort agressie over zich heen. U heeft gezien: ze zijn niet te stuiten. Hij herkende zonet meteen de situatie van die nacht, het was vrijwel hetzelfde. Toon zag geen andere oplossing dan gericht te schieten."

Best e.o.