Volledig scherm
© RGBStock.com

Eén loket voor jeugdgezondheidszorg in Best, Waalre, Geldrop, Mierlo en Helmond-Oost

BEST - De tijd dat ouders met hun kind langs meerdere hulpverleners moeten voor jeugdgezondheidszorg is in Best, Waalre, Geldrop, Mierlo en Helmond-Oost mogelijk verleden tijd. In deze plaatsen begint in januari een proef waarin Zuidzorg, de Zorgboog en GGD-BZO samenwerken.

Volgens directeur Ine Eijdems van Kraamzorg/JGZ Zorgboog ondersteunt straks nog maar één jeugdgezondheidsteam gezin en kind, van de zwangerschap tot aan de volwassenheid. Zo neemt een GGD-schoolarts nu nog de zorg over van het consultatiebureau als het kind 4 jaar wordt. ,,Veel ouders ervaren dat als een grote overgang. Dat moet met de nieuwe werkwijze soepeler verlopen."

Dubbelop
Bedoeling is dat hulpverleners meer met elkaar overleggen. Het Jeugdgezondheidsteam zoekt vaker samenwerking met huisartsen, peuterspeelzalen, wijkteams, psychologen en fysiotherapeuten. ,,Ouders met een kind dat te vroeg geboren is moeten het eerste jaar vaak nog voor controle terugkomen bij de kinderarts van het ziekenhuis. Maar op het consultatiebureau vertellen ze vaak hetzelfde verhaal. Ze krijgen soms adviezen die niet met elkaar stroken. We willen af van dat dubbelop-gevoel."

Best e.o.