Volledig scherm
Marc de Bonte © Politie Nederland

Emotionele tv-oproep ouders vermiste kickbokser uit Best: Iemand moet toch iets gezien hebben

BEST - De Belgische ouders van de sinds een week vermiste 26-jarige Marc De Bonte hebben vrijdagavond een emotionele oproep gedaan op de regionale Belgische tv-zender, in het bijzijn van zijn vriendin in Best.

'Iemand moet toch iets gezien hebben, iets gedaan hebben", zegt zijn vader in de uitzending. "Als iemand iets weet, een kleine tip, vertel het!" De optie dat De Bonte zelfmoord heeft gepleegd sluit de familie uit.

Liet altijd zijn plannen weten
Dat hij zich onvindbaar houdt gelooft ze evenmin – hij liet altijd weten wat zijn plannen waren. "Er moet iets zijn dat hem tegen houdt. Ik hoop hem snel thuis te hebben", zegt zijn vader. "Dan zullen we er alles aan doen om hem op te vangen."

De oproep is terug te zien op de website van de tv zender.

Vermissing
De Bonte bezocht vrijdagavond 4 november een feestje van zijn sportschool in Bladel en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij op weg was naar haar. Hij kwam nooit aan.

Zijn auto werd afgelopen zondag leeg teruggevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal in Best. De Nederlandse politie heeft met een sonarboot en speurhond gezocht in en rond het kanaal. Dat leverde tot nu toe nog niet niets op.

Kickbokser De Bonte won een bronzen medaille bij de IFMA World Championships in 2010 en een zilveren medaille in 2012 als amateur.

Best e.o.