Volledig scherm
© Thinkstock

Enquête: Best wil niet bij Eindhoven

BEST - Een groot deel van de Bestenaren ziet een fusie met Eindhoven niet zitten, blijkt uit een kleine enquête die is gehouden onder volgers van de Facebook-pagina Best Anders. Bijna 93 procent is tegen.

Bezoekers kregen de vraag voorgelegd of het een goede zaak zou zijn als Best zich bij Eindhoven zou voegen. Aanleiding is de uitspraak van burgemeester Jorritsma dat de regio wat hem betreft straks nog maar drie of vier gemeenten telt. Het bericht werd 2498 keer gelezen, 355 mensen reageerden.

Volgens Hans van Velde van Best Anders zitten onder de respondenten ook een aantal oud-Eindhovenaren, die een terugkeer naar hun stad verfoeien.

Onder andere Pascal van Kempen reageerde: ‘Als Eindhoven haar eigen zaken nu goed op orde zou hebben, misschien. Maar ik sta er niet te springen om bij te gaan dragen aan geldverslindende prestigeprojecten in Eindhoven enerzijds, terwijl tegelijkertijd de dingen die een stad aantrekkelijk maken (Tongelreep) gesloten worden.’ Of Stefan van Kasteren: ‘Niet bij Eindhoven. Als er iets moet, doe dan maar Best, Oirschot en Son bij elkaar.’

Best e.o.