Volledig scherm
© Thinkstock

Evenementenplatform is brug tussen gemeente Best en organisatie

BEST - Tot 1 december van dit jaar krijgt de organisator van een evenement in Best de mogelijkheid zijn evenement - dat plaatsvindt in 2017- aan te melden bij de gemeente Best. "Dit is nog geen officiële aanvraag, maar de gemeente wil graag weten wanneer in Best een evenement gepland staat.

Wij willen voorkomen dat teveel (concurrerende) evenementen op dezelfde datum plaatsvinden. Ook wil de gemeente zich minder bezighouden met de organisatie. Daarom ben ik blij met het nieuwe Platform Evenementen", vertelde burgemeester Anton van Aert dinsdag aan de talrijke aanwezigen in het gemeentehuis.

Het Platform heeft een website om nieuwe activiteiten te ondersteunen. Variërend van het "hoe vraag je een vergunning aan" tot "hoe verzorg ik het horecagebeuren", vertelde Jos van Spelde, lid van het Platform. Na goedkeuring van een evenement volgt vervolgens de aankondiging op de website, flyers en borden van Best Bijzonder zodat iedereen kan zien wanneer een evenement plaatsvindt, gaven Diana Jacobs en Marianne van Beerendonk die een herstart hebben gemaakt van Best Bijzonder dinsdag aan.