Volledig scherm
© Thinkstock

Evenementenplatform is brug tussen gemeente Best en organisatie

BEST - Tot 1 december van dit jaar krijgt de organisator van een evenement in Best de mogelijkheid zijn evenement - dat plaatsvindt in 2017- aan te melden bij de gemeente Best. "Dit is nog geen officiële aanvraag, maar de gemeente wil graag weten wanneer in Best een evenement gepland staat.

Wij willen voorkomen dat teveel (concurrerende) evenementen op dezelfde datum plaatsvinden. Ook wil de gemeente zich minder bezighouden met de organisatie. Daarom ben ik blij met het nieuwe Platform Evenementen", vertelde burgemeester Anton van Aert dinsdag aan de talrijke aanwezigen in het gemeentehuis.

Het Platform heeft een website om nieuwe activiteiten te ondersteunen. Variërend van het "hoe vraag je een vergunning aan" tot "hoe verzorg ik het horecagebeuren", vertelde Jos van Spelde, lid van het Platform. Na goedkeuring van een evenement volgt vervolgens de aankondiging op de website, flyers en borden van Best Bijzonder zodat iedereen kan zien wanneer een evenement plaatsvindt, gaven Diana Jacobs en Marianne van Beerendonk die een herstart hebben gemaakt van Best Bijzonder dinsdag aan.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.