Volledig scherm
BEST - Kevin Jochems is regisseur en heeft een eigen productie gemaakt die gezien is door de organisatie van het LA Film Noir Festival en is uitgenodigd om daaraan deel te nemen © Jean Pierre Reijnen

Filmmaker uit Best mag naar festival in Los Angeles

BEST - Kevin Jochems, filmmaker uit Best, is onlangs uitgenodigd om zich aan te melden voor het Film Noir Festival in Los Angeles.

,,Het gaat over een man die heel erg verliefd wordt op een vrouw. Hij wil alles voor haar doen, uiteindelijk zelfs een moord plegen”, zo vertelt Jochems over zijn short film.

Na zijn afstuderen probeerde hij naar de filmacademie te gaan. Hier eindigde hij helaas bij de laatste vijftien en besloot daarom zelf maar aan de slag te gaan. ,,Toen dacht ik: dan ga ik zelf maar iets maken om van te leren.” Hij vertelt dat hij gekozen heeft voor het genre Amerikaanse Film Noir. ,,Dat leek me een heel gaaf genre om eens iets mee te doen. Het brengt bepaalde karakters met zich mee, zoals een bad guy, een stripper en natuurlijk de mannelijke hoofdrol: de detective.”

Script

Jochems vertelt dat zijn productie, die in totaal zo’n acht minuten duurt, vooral draait over de keuze die de slechterik moet maken. ,,Ik ben begonnen met het script: dat schrijf je zo’n vijf keer opnieuw en dan laat je het even rusten. Daarna doe je het weer vijf keer, totdat je denkt dat het misschien wel oké is”, zegt hij lachend.

Na het schrijven is hij in de rol van producer gekropen en is hij alles gaan regelen. Locaties, acteurs, mensen regelen voor de techniek en zelfs de kostuums heeft hij zelf bij elkaar gezocht. ,,Ik kende al wat mensen in die wereld door mijn afstudeerproject. Tijdens het schrijven heb ik al nagedacht over potentiële locaties die ik ook zou kunnen regelen.”

De korte film speelt zich onder andere af in een slagerij. Deze film is in drie dagen opgenomen. ,,We hebben in drie dagen vijftig uur gedraaid en dat zijn dus heel lange dagen. Je slaapt drie uurtjes en dan gaat de wekker om naar de volgende locatie te gaan. Na het filmen komt het monteren nog, dat doe ik in principe alleen. Maar op een gegeven moment is het wel fijn als iemand er even een frisse blik op werpt.”

Quote

Soms zie ik ergens meteen een verhaal in. Daar ga ik dan over nadenken, zo kom ik tot een script.

Kevin Jochems

Vrienden, familie en anderen die hebben meegewerkt hebben de film al gezien tijdens een besloten avond in het BioBest Theater. Jochems legt uit dat de film nog niet openbaar is, omdat hij zich aangemeld heeft voor een aantal festivals. ,,De meeste filmfestivals willen een première en laten je niet toe als de film al openbaar is gemaakt.” Naast het filmfestival in Los Angeles, gaat Kevin zijn film nog aanmelden voor festivals in onder andere Tilburg, Eindhoven, en een aantal in Engeland.

Hij vertelt dat hij zijn inspiratie opdoet uit zijn eigen ervaringen. ,,Soms zie ik ergens meteen een verhaal in. Daar ga ik dan over nadenken, zo kom ik tot een script.”

Momenteel is hij bezig met het schrijven van een script voor een tweede film. ,,Deze gaat over hoe ik de samenleving zie, maar met een satirische twist. Ik wil films maken waar mensen naar uitkijken om naar toe te kunnen gaan.” Hij vervolgt: ,,De volgende wordt Nederlands, want ik wil ook laten zien dat Nederlandse films ook anders kunnen dan de standaard”, aldus Jochems.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement