Volledig scherm
© Thinkstock

Geen nieuwe ontsluitingsweg voor de zorgappartementen bij de Golfbaan in Best

BEST - De bewoners van het nieuw te bouwen zorgappartementencomplex aan de rand van de golfbaan in Best kunnen via de woonwijk Villawijk/Koekoeksbos naar hun bestemming gaan.

'De bestaande wegen in het Koekoeksbos zijn breed genoeg om de toename van het aantal verkeersbewegingen op te vangen. In deze woonwijk maken de nieuwe bewoners van de zorgappartementen deel uit van de wijk en mogen dus zelf kiezen welke ontsluitingsweg ze willen gebruiken`, vertelde de verantwoordelijk wethouder Marc van Schuppen maandagavond tijdens de raadsavond.

Projectontwikkelaar Okko Project wil 24 luxueuze huurappartementen neerzetten aan de rand van de golfbaan in Best. Tijdens eerder gehouden informatiebijeenkomsten over de plannen van de projectontwikkelaar lieten inwoners uit de Villawijk hun ongenoegen blijken over het feit dat het verkeer van en naar het beoogde appartementencomplex over de Patrijslaan zou moeten rijden.

Lees alles in het ED van donderdag of in de digitale krant.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.