Volledig scherm
© -

'Gevaarlijk', 230 euro boete voor 15 bestuurders na negeren rood kruis op A2 bij Best

BEST - Op de A2 bij Best zijn vrijdagavond vijftien bestuurders bekeurd voor het negeren van een rood kruis. Dat gebeurde terwijl de politie bezig was met het afhandelen van een verkeersongeluk.

Hiervoor was tijdelijk een rijstrook afgesloten. ,,Daar mag je dan dus niet rijden, het klinkt zo logisch", schrijft een politiewoordvoerder gefrustreerd. ,,Toch was dat voor 15 bestuurders niet duidelijk, zij vonden het nodig om daar toch te rijden en op het laatste moment in te voegen."

Hufterfeit

Van al de bestuurders zijn de kentekens genoteerd, ook is tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Op het negeren van een rood kruis staat overigens geen vast boetebedrag. 

Het is een zogenoemd hufterfeit. Justitie bekijkt per overtreder hoe de zaak wordt afgewerkt. Iemand zonder 'verkeersverleden', krijgt een schikking aangeboden van 230 euro.

Wie afgelopen jaren al vaker de fout inging in het verkeer krijgt een hogere boete of een dagvaarding. Het negeren van een rood kruis kost een punt op het rijbewijs, ook voor ervaren bestuurders.