Volledig scherm
© Rene Manders/fotomeulenhof

Hekken versperren 'bielzenpad' Aquabest waar man uit Eindhoven gewond raakte bij val

BEST - Het pad bij Aquabest waar Eindhovenaar Bart van Dijk op 27 december met zijn fiets op twee bielzen klapte is afgesloten. Hekken versperren de toegang. De houten balken die er lagen zijn weggehaald, waarschijnlijk door de eigenaar van het voormalige fietspad, Roland van Pelt.

Volgens de gemeente Best zijn de hekken bij het ongelukspad waarschijnlijk door grondeigenaar Roland van Pelt geplaatst. "De gemeente heeft het in ieder geval niet gedaan." Van Pelt zelf was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Ongeval
De afsluiting is mosterd na de maaltijd voor Bart van Dijk (66) uit Eindhoven. Hij botste op 27 december met zijn fiets op twee bielzen die de weg versperden van wat hij dacht dat een fietspad was. Vanwege werkzaamheden aan het bestaande fietspad aan de overkant van de weg, moest hij over de straat fietsen. Dat stond met borden aangegeven. Ter hoogte van Beachclub Sunrise wilde hij verder over het voormalige fietspad, eigendom van Van Pelt. Maar dat liep dramatisch af met een val. Van Dijk liep hierbij ernstig hersenletsel op en ligt sindsdien in het ziekenhuis.

Gevaarlijk
Volgens Wim Hegge, letseladvocaat bij Kuijken Advocaten in Eindhoven is het duidelijk dat er ten tijde van het ongeluk op en rond de plek dingen niet klopten. "Ten eerste zag het pad waarop de bielzen zijn neergelegd er nog steeds uit als een fietspad. Er werd een gevaarlijke situatie gecreëerd."

Ook de gemeente Best heeft volgens Hegge wellicht steken laten vallen. „Als fietsers door de werkzaamheden aan het bestaande fietspad de weg op geloodst worden, moet je er voor zorgen dat ze niet op plekken terechtkomen waar ze eigenlijk niets te zoeken hebben. Een bord met daarop de mededeling dat fietsers op de weg moeten blijven was zeker op zijn plaats geweest."

Volledig scherm
Eindhovenaar Bart van Dijk (66) dacht op 27 december bij recreatieplas Aquabest het fietspad op te rijden. Maar de weg die hij insloeg, bleek afgesloten met twee bielzen, onzichtbaar door de laagstaande zon. Sindsdien ligt hij met zwaar hersenletsel in het ziekenhuis.

Best e.o.