Volledig scherm
Leerlingen van kinderopvang Partou bij hun zelfgemaakte tent in het theatertje van kunstenaar/zanger/gitarist Jak Peters.

Hemelse hoogslaper om weg te dromen in het Land van Bosch

BEST – Kunstenaars tonen zaterdag hun kunstwerken tijdens de slotdag van het project LandStage in Best. Michel Wasmus en Mandara Placina zijn deze week druk doende met het maken van een hemelse hoogslaper in de Tuin van Jeroen Bosch aan de Hagelaarweg 21 in Best.

"Mensen die zaterdag naar de kunstwerken komen kijken, kunnen op de hoogslaper wegdromen bij al het moois dat te zien is in het Land van Bosch." Volgens Wasmus een kleine verwijzing naar de liefde van Jeroen Bosch en Aleid van de Meervenne destijds voor hun eigen grondgebied in het buurtschap Aarle.

Zeven kunstenaars tonen hun kunstwerken tijdens de slotdag van het project LandStage. Zo showt de Oirschotse Hester Pilz haar zes meter hoge wilgentenen beelden, gaan Ruud de Kroon en Willie-Jan Bons aan de slag met oude fotografische technieken om de omgeving van het Land van Bosch in beeld te brengen en maakt Jak Peters uit Eindhoven met doeken een bouwwerk met felle kleuren, geïnspireerd door de schilderijen van Jeroen Bosch, dat dienst doet als podium voor kleinkunst .

Kunstenaar Peters zelf vermaakt zaterdag in zijn theatertje de aanwezigen met zang en gitaarspel. Kunstenaar Jelle Saris - coördinator van het landkunstproject LandStage dat zaterdag rondom de Vlaamse Schuur in het buurtschap Aarle te zien is - heeft deze week met enkele kinderen van kinderopvang Partou grote kijkkasten gevuld met fantasiedieren. Verder zullen tussen 11.00 en 17.00 uur zaterdag 16 juli muzikanten uit verschillende culturen optreden met o.a. een Turkse Sas en een draailier.

De toegang tot het kunst- en cultuurproject zaterdag is gratis. Zie voor meer informatie www.LandStage.nl.

Zie voor het hele verhaal het ED van vrijdag 15 juli.

Best e.o.