Volledig scherm

Hoofdpijndossier Hotspot Best kan na bijna zes jaar gesloten worden

BEST - Na bijna 6 jaar vergaderen en het schrijven van nieuwe plannen kan het hoofdpijndossier Culturele Hotspot in Best uiteindelijk gesloten worden met een positieve uitkomst voor alle betrokken partijen.
Alleen Gemeentebelangen en Jongerenpartij Jo stemden tegen de realisatie van een Culturele Hotspot in Best, vooral omdat ze bang zijn dat door de Hotspot in het centrum van Best
andere wijken waar activiteiten op dat gebied plaatsvinden (o.a. de Kadans en de Vlinderhei) de dupe worden.

"Ieder kind tot 18 jaar heeft recht op subsidie, ook wanneer ze niet aangesloten zijn bij de Hotspot. Subsidie is bestemd voor kinderen en niet voor gebouwen", merkten de twee partijen op. Samen met het CDA en Lokaal Best bleven ze bovendien een nare bijsmaak overhouden aan een passage in het raadsvoorstel over de bouw van zorgappartementen achter het Rabobankgebouw.

Wethouder Verheijen (Cultuur) verklaarde nogmaals dat het college slechts een positieve grondhouding daarover heeft uitgesproken, maar dat er geen besluit is genomen. CultuurSpoor wordt hoofdhuurder in het voormalige Rabobankgebouw om daar gesubsidieerde activiteiten op het gebied van muziek, dans en drama te ontplooien. Op aandringen van Meindert Leutscher (CDA) gaat de VVD-wethouder in gesprek met de eigenaren van het voormalige Rabobankgebouw en huurder CultuurSpoor om het huidige contract van één jaar uit te breiden naar meerdere jaren zodat de gemeente minder financieel risico loopt.

Lees het complete artikel in het ED van woensdag via de digitale krant.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.