Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch, met het portret van Yassine Majiti. © BD

Hoofdverdachte dodelijke schietpartij op Aquabest blijft vastzitten

Live via TwitterDEN BOSCH -In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol vond dinsdagmorgen een nieuwe tussentijdse zitting over de schietpartij in Best plaats waarbij vorig jaar november Bosschenaar Yassine Majiti om het leven kwam.  De rechtbank besloot dat Toon N. die ervan wordt verdacht Majiti te hebben neergeschoten, vast blijft zitten.

De volgende zitting vindt plaats op 25 juli, opnieuw op Schiphol. Bij de eerste pro forma-zitting in Den Bosch ontstond een massale vechtpartij, nadat nabestaanden en vrienden van Majiti de Eindhovense verdachte te lijf gingen. Dit keer blijft de publieke tribune opvallend genoeg leeg.

Onze verslaggever was bij de rechtszaak aanwezig, en twitterde daar live over.

Voor de rechtbank was de knokpartij aanleiding om alle volgende zittingen te verplaatsen naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. De mannen die zijn aangehouden voor de vechtpartij hebben een verbod gekregen om de volgende zittingen bij te wonen. De kans op herhaling wordt dan ook ingeschat als nihil.

De 39-verdachte, Toon N. uit Eindhoven, is volgens justitie de man die Majiti doodschoot bij een ruzie op de parkeerplaats van Aquabest. Majiti was daar met zijn vrienden naar een salsafeest geweest. Vrijwel meteen nadat N. op 21 februari de rechtszaal binnenliep, werd hij besprongen door een aantal mensen. De parketpolitie kon de verdachte ontzetten en wist uiteindelijk de gemoederen te bedaren.

Het latere verzoek van de familie Majiti om de rechters te wraken en te laten vervangen door andere rechters, werd afgewezen. De rechters die bij de vechtpartij aanwezig waren, vinden dat ze nog steeds onpartijdig kunnen oordelen over de vraag of de verdachte schuldig is. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement