Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Huisvesting van vluchtelingen in Best lijkt toch te lukken

BEST - Best moet in 2016 73 vluchtelingen met een verblijfsvergunning een woning aanbieden. Daarvan zijn er 47 geplaatst.

Voor de laatste 26 lijkt de oplossing nabij, zegt wethouder Marc van Schuppen (woningbouw, Best Open). "Zoals we er nu tegenaan kijken, gaat het lukken", zegt Van Schuppen.

Locaties
Welke locaties de woningcorporaties 'Thuis, Woonbedrijf en Wooninc. op het oog hebben, wordt (nog) niet bekendgemaakt. In het verleden werden onder meer de voormalige muziekschool in de J.P. Coenstraat en Educatief Centrum De Wig genoemd, maar of die het zijn geworden laat de wethouder in het midden. "We willen eerst de bewoners informeren. We hebben geleerd van het proces bij Zweefheuvel", zegt Van Schuppen.

Toen bekend werd dat 'Thuis in het voormalige schoolgebouw aan de Zweefheuvel (voorheen Wildheuvel) 26 eenpersoonshuishoudens wilde vestigen, onder welke maximaal 16 statushouders, stond de buurt op zijn achterste benen.

Overigens is Best nog niet klaar met de zoektocht naar geschikte woningen voor statushouders. In 2015 is een achterstand van 20 ontstaan en die is nog niet weggewerkt. De provincie stelde Best daarvoor zelfs onder toezicht.

Ook volgend jaar zal Best statushouders op moeten vangen. "We verwachten wel dat er minder zullen zijn dan aanvankelijk gedacht."

Best e.o.