Volledig scherm
De gemeente Best communiceert voortaan ook via whatsapp.

Inwoners Best beoordelen gemeente

BEST - Een dezer dagen ploft bij een aantal Bestenaren een uitnodiging op de deurmat om de gemeente te beoordelen via het landelijke onderzoek ‘Waar staat je gemeente?’ De uitslagen van dit onderzoek grijpt de gemeente aan om, waar nodig, verbeteringen door te voeren.

‘Waar staat je gemeente?’ wordt georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Gemeenten; er doen veel gemeenten aan mee. De uitslagen, die eind van dit jaar verwacht worden, geven niet alleen aan waar de gemeente potentiële verbeteringen zou kunnen doorvoeren, maar ook hoe zij presteert ten opzichte van andere gemeenten.

Samen

Stan van der Heijden en Lianne Verstraeten, respectievelijk wethouder en senior communicatieadviseur van Best, geven aan dat naar aanleiding van de resultaten van het vorige onderzoek twee jaar geleden, bijvoorbeeld het programma ‘Samen op ons Best’ is gestart. Dat is een initiatief om burgers meer te betrekken bij de plannen en het beleid van de gemeente.

Daarnaast worden buurtinitiatieven actief ondersteund en is er een dienstverleningsvisie vastgesteld.

Voor dit onderzoek worden ongeveer drieduizend Bestenaren benaderd. Dit zijn overigens niet per se bewoners die zich hebben aangemeld voor het bewonerspanel.

Wethouder Van der Heijden vertelt dat voor dit specifieke onderzoek een representatieve doelgroep uitgenodigd moet worden, dus mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Het digitale bewonerspanel voldoet daar op dit moment nog niet aan, omdat met name de jongeren onder 25 jaar daar niet in vertegenwoordigd worden.

Whatsapp

Om de contactmogelijkheden voor de burgers uit te breiden is er sinds kort ook een whatsapp-kanaal ingericht. Burgers kunnen via het telefoonnummer 06-22382449 whatsappen met de gemeente. Binnen een uur nadat het whatsappnummer werd vrijgegeven werd er al gebruik van gemaakt.

Verstraeten meldt voor alle zekerheid dat er alleen maar gechat kan worden via whatsapp, dus niet (video)bellen.