Volledig scherm
Deelneemster aan de zeskamp in Best © Jurriaan Balke

Inwoners Best omarmen nieuwe opzet Zeskamp en Sociale Markt

BEST - De Sociale Markt en de Zeskamp werden zondag voor de eerste keer tegelijkertijd gehouden op het Raadhuisplein in Best. `Ik ben blij dat de stichting Welzijn Best Oirschot en het Zeskampcomité besloten hebben samen op te trekken.

Tijdens de Sociale Markt presenteren de lokale verenigingen en andere non-profit organisaties zich aan de Bestse bevolking en tijdens de zeskamp bestaan de tien teams uit plaatselijke deelnemers. Ik omarm deze nieuwe opzet`, vertelde Janine Verschuren tijdens een rondwandeling op het Raadhuisplein.

De opening van het evenement werd verricht door de wethouders Bert van Drunen en Marc van Schuppen die zolang mogelijk aan een spijkerbroek moesten blijven hangen. De zeskampbeker werd uiteindelijk gewonnen door de Diepduikers.

De Sociale Markt werd dit jaar voor de veertigste keer georganiseerd vertelde Jos van der Heijden van de Stichting Harapan, die met een aantal kramen aanwezig was. `In 1975 startte de Sociale Markt in de parkeerkuil op het Wilhelminaplein . Eén keer is de markt door omstandigheden niet doorgegaan, dus vieren we vandaag ons jubileum. De Bestse bevolking ziet vandaag 45 verenigingen die actief zijn binnen de Bestse samenleving`.

Lees alles in het ED van maandag of in de digitale krant.

Best e.o.