Volledig scherm
V.l.n.r. Roos de Groot, Chayenna Kerkhof (met haar zusje Thiavenna), burgemeester van Aert. © Bert Jansen

Jeugdlintje voor Chayenna Kerkhof en Roos de Groot uit Best

BEST - Chayenna Kerkhof (15) en Roos de Groot (14) kregen op de laatste kermisdag in Best bij een kermisattractie een jeugdlintje uitgereikt door de voorzitter van de Bestse jeugdraad, burgemeester Anton van Aert.

Hij werd daarbij geassisteerd door de jeugdraadsleden Fréderique Koppen, Sterre Robben en Remco van den Broek. Chayenna Kerkhof ontving het jeugdlintje omdat ze door haar heldhaftig optreden het leven van zichzelf en haar jonger zusje heeft gered tijdens een brand in hun woning. Roos de Groot ontving het jeugdlintje omdat zij veel doet voor haar broer en moeder, die chronisch ziek zijn. Daardoor komt veel huishoudelijk werk op haar schouders terecht. Dit is mantelzorg van de bovenste plank volgens de jury.

Het jeugdlintje werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. Het jeugdlintje is voor jongeren tussen de zes en achttien jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht. Het was een idee van de jeugdraad van Best. De inwoners van Best konden een voordracht doen die werd beoordeeld door een jury.

Lees voor het hele verhaal de papieren krant van woensdag of via de e-paper.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.