Volledig scherm
Jochem Smeding speelt samen met klasgenootje en beste vriendin Anna Soeterboek in een reclamespot. foto kees martens/fotomeulenhof

Jochem uit Best laat meisjes giechelen

BEST - De rol voor de reclamespot vond Jochem Smeding gewoon via Facebook. Het is de eerste stap op weg naar vervulling van zijn droom: spelen in een musical.

Lang mocht Jochem Smeding niks zeggen. Zoals aan klasgenootjes waarom hij bijzonder verlof had op school, het Tilburgse Willem II College waar hij de vooropleiding van de dansacademie met havo combineert. Nu hij het eindelijk van de daken mag schreeuwen, hoeft dat niet meer. Alleen deze maand al komt de reclame (van Eneco) 700 keer op de buis. "Onbekenden spreken me aan en mensen die ik sinds de basisschool nauwelijks zag, appen opeens. Het is gek om jezelf op televisie te zien maar erg leuk om mee te maken."

Dieprood
In de reclame zit Jochem naast een meisje op de bank. Terwijl hij haar indringend aankijkt, verandert hij slinks met zijn telefoon ineens het licht in huis naar zwoel dieprood. Langzaam buigen ze naar elkaar toe. Net voor hun lippen elkaar raken, schakelt vader abrupt terug naar meer klinisch licht. Moment verpest.

Een shot van nog geen tien seconden.

"Mijn droom is om in een musical te spelen." Voor de jeugdfilm Kappen kwam hij tot de laatste voorronde. In december doet hij wederom auditie, wellicht volgen meer commercials. "Het wereldje is klein. Vaak kijken ze in dezelfde kaartenbak."

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

Met Toon® ben je baas over je huis. In een keer weet je alles over je energieverbruik. En hoe je kunt besparen. Is het buiten echt Hollands weer? Binnen zet je de sfeer helemaal naar je hand. Je kan opeens van alles met je lampen. Van lekker knus tot pittig fel, jij steelt de lichtshow.En vanaf de bank zet je de verwarming gewoon een graadje hoger. Elke keer kan Toon weer wat meer. Zo kan je hem ook aan je rookmelders koppelen. Echt iedereen kan met dit slimme ding aan de slag. Haal ook Toon in huis: https://www.eneco.nl/toon-thermostaat/ Abonneer je op ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/eneco Volg Eneco op Twitter: https://twitter.com/eneco Volg Eneco op Facebook: https://www.facebook.com/EnecoNederland Volg Eneco op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eneco Bezoek het Eneco Forum: http://forum.eneco.nl/

Best e.o.