Volledig scherm
PREMIUM
Negen leerlingen van het Heerbeeck College in Best mogen meedoen aan het WK Robotics in Detroit. Dat is een project samen met studenten van de Fontys in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Leerlingen Heerbeeck in Best doen mee aan WK Robotics

BEST / DETROIT - Wat begon met een project van drie derdejaars mechatronicastudenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven, is veranderd in een mooie samenwerking met negen leerlingen van het Heerbeeck College in Best: Team PI.

Het in totaal 22-koppentellende Team PI mag nu naar Detroit (Verenigde Staten) om deel te nemen aan de First Robotics Competition (FRC). Maar wat is de FRC? Het team moet een robot bouwen om vervolgens met die robot in een strijd tegen andere teams – 400 tot 500 in totaal – opdrachten uit te voeren en zo veel mogelijk punten te verzamelen, dat is FRC. Zodra de opdracht bekend wordt gemaakt bij de teams, hebben ze zes weken de tijd om een robot in elkaar te zetten. ,,Dat is eigenlijk veel te weinig" legt Fontysstudent Ivan Spikmans (20) uit. ,,We hebben weekenden en nachten doorgewerkt aan het project.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement