Volledig scherm
Ceiko Altangerel. © M Benschop

Lintje voor Lisanne Breuls en Ceiko Altangerel uit Best

BEST - Burgemeester Hans Ubachs heeft maandag namens de Jeugdgemeenteraad van Best een jeugdlintje uitgereikt aan Lisanne Breuls (15) en Ceiko Altangerel (17).

Een bont gezelschap van hoogwaardigheidsbekleders, familie en pers was gisteren op het Heerbeeck College in Best aanwezig voor de uitreiking van twee jeugdlintjes. Eerst werd Lisanne Breuls in haar klas verrast met de bekendmaking door burgemeester Ubachs dat zij deze 'koninklijke onderscheiding' dik verdiend heeft omdat zij al heel lang mantelzorger is voor haar jongere broertje Tim, die een beperking heeft en daardoor veel zorg nodig heeft. Ze kookt ook vaak voor het hele gezin. Lisanne zelf heeft dyslexie en is desalniettemin een goede leerling op de vwo-afdeling van het Heerbeeck International College. En in het Theatercafé op school zingt ze ook nog eens de sterren van de hemel.

Door de aanwezigheid van haar moeder kon Ceiko Altangerel al vermoeden dat de burgemeester voor haar was gekomen. Ceiko begon vier jaar geleden met het inzamelen van kleren voor arme kinderen. Omdat die kinderen geen kleren hadden, konden ze niet naar school. Hierin wilde Ceiko graag verandering brengen. Door acties op touw te zetten om geld en kleding in te zamelen. Onder meer voor kinderen in Mongolië, waarvoor zij een onderscheiding kreeg van de Mongoolse vereniging Ulzie.

Volledig scherm
Lisanne Breuls. © M Benschop
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement