Volledig scherm
Dennis Struijk © Opsporing Verzocht

Liquidatie Dennis Struijk heeft connectie met Noord-Holland: 'Hij ging vaak pokeren in Amsterdam'

BEST - De politie heeft recent ontdekt dat de liquidatie van Eindhovenaar Dennis Struijk een connectie heeft met de provincie Noord-Holland. Dat is vrijdag bekendgemaakt.

Vanwege deze nieuwe ontwikkeling besteedt de politie volgende week opnieuw aandacht aan de moord.

Amsterdam

Struijk was in Eindhoven een bekend gezicht bij Holland Casino aan de Markt. Maar er was ook een tijd dat hij soms wel twee keer in een week ging pokeren in Amsterdam, vertelt een goede bekende van de Eindhovenaar aan het ED. ,,Gewoon bij mensen thuis." Later bezocht hij de hoofdstad ook nog geregeld. ,,Maar dan voor het uitgaansleven." Hij zou het bekende café Bolle Jan dan wel eens bezoeken. Of Struijk er ook kwam om criminele zaken te doen, zegt de bekende niet te weten.

Connectie

Of de link naar zijn dood de politie naar Amsterdam leidde, zal wellicht maandag blijken. Dan komt de moordzaak in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant en in de opsporingsprogramma's van Amsterdam, Midden-Nederland en Noord-Holland aan bod. 

Bekende van politie

Dennis Struijk werd eind augustus in Best doodgeschoten toen hij in zijn auto zat. De 35-jarige Eindhovenaar was een bekende van de politie en was al zeker twee keer eerder doelwit van een liquidatiepoging.

Naar aanleiding van de liquidatiepoging in 2016 kreeg de Eindhovenaar beveiliging door de politie aangeboden. Hij weigerde het aanbod omdat hij de politie niet wijzer wilde maken over zijn agenda en activiteiten. 

,,Het was zijn eigen beslissing en die heb je te respecteren'', zei zijn advocaat Heuvelmans daarover toen. De enige zichtbare maatregel betrof een politiecamera in een paal voor zijn woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan.