Volledig scherm
Het Konijn van Tom Claassen © gemeente Best

Locaties Konijn en Groot Wit Nieuw Beest zijn bekend

BEST - Konijn van Tom Claassen is klaar om naar buiten te gaan. Het beeld krijgt een plek op een grasveldje in de buurt van benzinestation Esso op de Willem de Zwijgerweg, op de grens tussen Wilhelminadorp en Naastenbest. 

Ook voor Groot Wit Nieuw Beest - een hondenkop met een nijlpaardenlijf- is een locatie gevonden, meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad: een grasveld tegenover de carpoolplaats en Hornbach aan het kruispunt Willem de Zwijger-/Oude Rijksweg.

De Mol
De beide beelden vormen een tegenprestatie van de kunstenaar aan Best, omdat zijn andere werk De Mol van een abominabel slechte kwaliteit bleek. Claassen had het bronzen kunstwerk in China laten gieten, maar de huid van beest bleek met 3 à 4 millimeter dikte veel te dun. De buitenkant vertoonde al snel scheuren en het binnenwerk kreeg de kans te rotten. De herstelkosten kwamen uit op 60.000 euro, die Claassen zelf niet kon betalen. 

Buiten
Zowel Konijn als Groot Wit Nieuw Beest waren niet geschikt voor de buitenruimte. Claassen heeft de afgelopen maanden Konijn zo geprepareerd dat het beeld nu naar buiten kan. Omwonenden worden binnenkort geïnformeerd over het besluit, melden B&W. Wanneer de kunstenaar Groot Wit Nieuw Beest levert is nog niet bekend. Er vindt nog overleg plaats tussen de gemeente, de kunstenaar en zijn zaakwaarnemer. 

Best e.o.