Volledig scherm

Maatschappelijke organisaties in Best moeten lokaal én regionaal samenwerken

BEST - Maatschappelijke organisatie werken in Best zowel lokaal als regionaal al intensief samen bleek tijdens de bijeenkomst woensdagavond in het gemeentehuis van Best. Dankzij de vele vrijwilligers in het dorp zijn de talrijke projecten ( o.a. Maatjeswerk, Samen Sterk en sinds kort Platform Evenementen) succesvol en kan de gemeente op afstand meekijken en zonodig faciliteren.

Alleen moet het samenwerken geen 'doel op zich' worden, waren de aanwezigen van mening. "De belangrijkste vraag bij samenwerken is steeds: wat levert het op en is het noodzakelijk? wanneer we praten over samenwerking tussen maatschappelijke organisatie in Best", opende Kristie van Os van Best Duurzaam de levendige discussie.

Raadsleden moeten, na aanwezig te zijn geweest bij de drie bijeenkomsten( voor inwoners, organisaties en ondernemers), een weloverwogen besluit nemen over de bestuurlijke toekomst van Best en wat de gevolgen daarvan zijn. De vraag of Best al dan niet zelfstandig moet/kan blijven is nu nog niet aan de orde volgens de aanwezigen woensdagavond.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant

Best e.o.